TRADYCYJNE POTRAWY INACZEJ

POSYPKA z PIETRUSZKI

POSYPKA z PIETRUSZKI

 3-DSCN9009 — kopia.JPG

SKŁADNIKI:

natka pietruszki

 

WYKONANIE:

*natkę odci±ć od łodyg, osuszyć,

* drobno posiekać,

* wsypać do miseczki ,

* wstawić do lodówki No Frost,

* czasem przemieszać je¶li jest jej więcej w miseczce,

* kiedy już uschnie, pokruszyć na drobno i wsypać do słoiczka,

* przechowywać w szafce lub ciemnym szkle by z dala od dziennego ¶wiatła.

 

SUSZENIE NATEK W LODOWCE-5.JPG

 

PODAWAĆ – UŻYWAĆ:

*dok±d jest zielona, ¶wieża, do zup, sosów, sałatek, kanapek, ryżu, makaronu

* ususzon± tak samo,

* jako dodatek do zimnych sosów, dipów, dresingów,

* zim± nawet do rosołu jest dobra.

 

DSCN5692 A.JPG

4-DSCN8155 — kopia.JPG4-DSCN8424 — kopia.JPG4-DSCN8474 — kopia.JPG 

 

UWAGI:

*można używać też w różnych mieszankach, dodaj±c suszone, zmielone zieleniny: koper, seler, lubczyk i inne lubiane.

 

PIETRUSZKA-natka_ 014.jpg

 

 

ZAJRZYJ pod LINKI:

 http://alergia-pokarmowa.bloog.pl/id,6475758,title,POSYPKA-ZIELONA,index.html

 http://alergia-pokarmowa.bloog.pl/id,351985299,title,WARZYWNA-POSYPKA,index.html

 

Janina Moskalczuk :)

Durszlak.pl Wyszukiwarka przepisów kulinarnych - Katalog Smaków
(function(d, s, id) {var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&appId=212341158795325&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
rondel